En grønnere fremtid

Hos Y-design bliver der gået op i firmagaver med fokus på bæredygtige produkter, som hjælper kloden med et grønnere indprint. Med produkter, der kan genbruges på en ansvarlig måde eller med tøj af 100% bomuld.

Læs mere

Nogle af vores bæredygtige produkter

Ønsker du at hjælpe planeten med et mere grønt og miljøvenligt valg? Så er disse produkter muligvis noget for dig.

Wally & Whiz

Wally & Whiz har siden 2015 udviklet en vegansk familie af vingummier, der kan behage alle. Ingen kunstige smage og farvestoffer, fri for laktose, fri for gluten og ingen gelatine.

De benytter sig af 2 store fokuspunkter i deres kamp med bæredygtighed. De 2 fokuspunkter er:

Deres plast kan genanvendes

 • De arbejder hele tiden på at forbedre deres bøtter. Dette kunne ses i 2017, hvor de reducerede deres papirforbrug til etiketter med 30%.

De benytter sig af lokalområdet

 • Størstedelen af deres materialer og råvarer kommer fra Danmark. I 2017 rykkede de deres plastproduktion fra Kina til  Slagelse i Danmark.
Se vores Wally & Whiz sortiment

Royal Copenhagen

Bæredygtighed er et centralt fokusområde for Royal Copenhagen og Fiskars Group, og de arbejder hele tiden på at forbedre driften på  deres anlæg, så den bliver mere bæredygtig og energieffektiv og efterlader en bedre planet til fremtidige generationer.

de er stolte af at dele deres fremskridt og nuværende tiltag.

 • 90-100 % af alt deponeringsaffald genanvendes og anvendes i andre industrier
 • Gipsforme knuses og bruges til byggematerialer såsom gipsvægge eller cementmaterialer
 • Porcelænsaffald knuses og bruges til mursten og vejbelægning
 • Plastaffald genanvendes og bruges til tøj og nylontråd
 • Glas smeltes og genanvendes
 • Ingen brug af farlige kemikalier/stoffer i vores produktion
 • 40% af den el, der bruges på Royal Copenhagens primære produktionsanlæg, leveres af vores eget solcelleanlæg. I de mest solrige timer dækkes op til 97% af energiforbruget af anlægget.
 • 99% renset grundvand anvendt i produktionsprocesser.
 • Intet spildevand forlader faciliteterne. Vand, der anvendes til produktion, filtreres og renses for keramiske stoffer og opbevares i vores reservoir til fremtidig brug.

Skabt til at vare ved

Royal Copenhagens produkter er skabt til at vare ved, og med den rette pleje kan ethvert stykke Royal Copenhagen porcelæn holde i generationer. I næsten 250 år har mennesker over hele verden dækket deres borde med den ikoniske Musselmalet Riflet kollektion, og alle Royal Copenhagens produkter bliver fortsat designet til at overleve skiftende trends og tid. Royal Copenhagen opfordrer deres kunder til at forlænge livscyklussen for deres Royal Copenhagen porcelæn længst muligt. Ved at videregive værdsatte samlinger til næste generation eller give dem nyt liv gennem second-hand salg kan man skabe smukke nye minder.

Se vores Royal Copenhagen sortiment

Kreafunk Care

Kreafunk fik en god idé! Hvorfor ikke prøve at reducere mængden af plastik i deres livsstilsprodukter? Idéen blev til virkelighed i den første måned af 2020 med KREAFUNK CARE, der er en mere miljøvenlig tilgang til måden, Kreafunk driver forretning på.

Care Kollektionen

For at være helt eksakte har de i CARE- kollektionen formået at reducere mængden
af plastik i hvert produkt med 35%. Plastikken erstattede de med hvedestrå-fibre, som er et naturligt biprodukt fra hvedeproduktionen. De indgik et solidt samarbejde med den danske tekstilvirksomhed Gabriel®, der har udviklet tekstil af genbrugspolyester. Og kvaliteten er ikke til at tage fejl af! Selvom de har erstattet en stor del af plastikken med naturlige fibre og tilføjet en tekstilfront, så er den sprøde lyd, du kender fra deres andre produkter, præcis lige så fantastisk, som den plejer at være.

Og de stoppede ikke her. For de greb muligheden for at udskifte til mere miljøvenlige emballager. De nye emballager er lavet af genbrugspap og alt er trykt med soya-baseret blæk. Efter brug kan de blive sendt til genbrug. Igen, igen og igen.

Velgørenhed

Rent faktisk støtter CARE-sortimentet velgørende formål, der arbejder for at gøre verden til et bedre sted. Det gør de med to kroner per solgte CARE-produkt i 2022.

I 2021 har de solgt næsten 54.300 produkter fra deres CARE-kollektion. Det betyder, at 108.528 DKK vil gå direkte til velgørende formål. De støtter The Ocean Cleanup, hvis mission er at udvikle avancerede teknologier til at rense verdenshavene for plast. Derudover støtter de OneTreePlanted, og sammen med dem kommer de til at plante 5.426 træer – svarende til 18 fodboldbaner.

Se vores Kreafunk sortiment

Neutral – 100% økologisk fairtrade bomuld

Neutral er et tøjmærke der har stor fokus på bæredygtighed og mange af deres produkter besidder derfor også certifikater som:

Se vores Neutral sortiment

Papkrus

Vi har i vores shop dobbeltlags bionedbrydelige papkrus (man kan få med sin virksomheds logo på). Det betyder at produktet efter brug kan omdannes til organisk materiale, vand, CO2 og/eller metan. Dette sker naturligt ved hjælp af mikroorganismer som bakterier eller svampe. Dette betyder at der vil kunne spares på mængden af papiraffald, til trods for at dette materiale ikke er det der er mest skadelig for kloden.

Se vores papkrus sortiment
Dette er et billede af Salvador kuglepennen, som er lavet af genbrugeligt pap.

Salvador kuglepen fra Bullet

Kuglepennen fra Bullet har et hylster lavet af genbrugspap. Denne kuglepen er også en del af sortimentet vi tilbyder vores kunder at de kan få en kuglepen med logo på. Resten af kuglepennen er lavet i ABS plastik. Dette plastik er en af de mest kendte former for plastik og bruges blandt andet også i meget merchandise. Eksempler på disse er fx. Lego.

Se vores kuglepenne sortiment

Ayaida flasker

AYA&IDA er en danskejet familievirksomhed, etableret i 2017.  Hele tankegangen bag AYA&IDA er netop at tænke på de begrænsninger, der vil være for de næste generationer, hvis vi fortsætter vores forbrug uden omtanke. AYA&IDA kombinerer design, funktionalitet og elegance i produkter, der alle er forbundet med en mission –nemlig at lette planeten fra den overdrevne mængde plastaffald. Derfor producerer AYA&IDA genanvendelige produkter der holder i flere år. Udover det hjælper AYA&IDA steder på jorden, hvor folk ikke er lige så heldige. 1 ud af 10 mennesker i verden mangler adgang til rent vand. AYA&IDA Foundation donerer 100 liter rent vand til nogle af verdens mest udsatte børn for hver gang der sælges et AYA&IDA-produkt.

Se vores Ayaida sortiment

Bæredygtighed hos Y-design

Hos Y-design går vi meget op i at der skal være noget for enhver smag. Dette gælder både hvis du er til lækkert brugskunst og luksus chokolade. Men det gælder især også for dem der vil være med til at skåne kloden, for de mange ressourcetunge ændringer der tærer på miljøet i øjeblikket. Dette vil vi selvfølgelig gerne støtte op om at bekæmpe! Derfor kan du her finde vores bæredygtige produkter, både i form af gaver der kan vælges i vores valggaveshop, men også produkter du som arbejdsgiver vælger at klæde dine medarbejder i, skrive med og drikke af. Derudover kan du læse nærmere om hvilke tiltag vi som virksomhed benytter os af, for at gøre vores i kampen om at beskytte klimaet og miljøet. Hjælp kloden med bæredygtige firmagaver hos Y-design.

Se vores bæredygtige sortiment
Certifikatet for "Vi støtter miljøvenlig pakning"

Vi støtter miljøvenlig pakning

Miljøvenlig paknings formål er at spare på klodens ressourcer. De er med til at rådgive virksomheder om miljøvenlig emballage og pakning, og har derudover udviklet nogle råd og retningslinjer, der skal overholdes af virksomheder, hvis de vil være medlem af miljøvenlig pakning. Herunder blandt andet råd som: 

 • Anvend altid så lidt emballage som muligt, f.eks. bølgepap.  
 • Anvend emballage fremstillet af genbrugsmateriale.
 • Anvend miljøvenligt kassefyld til at udfylde overskydende plads.
 • Spar på papiret, print så få pluksedler, følgesedler mv. som muligt.
 • Anvend genanvendelig og / eller miljøvenlig emballage.

Hos os betyder det høj fokus på genanvendelse af de papkasser og emballage vi får, samt at de nye kasser og emballage vi bruger, er lavet med henblik på at skåne miljøet.

CSR Mærket

Hvad er CSR? CSR er en forkortelse for corporate social responsibility, det betyder at vi som virksomhed foretager flere initiativer, der berører samfundet på en positiv måde. CSR-mærket har til formål at sprede budskabet om at det er vigtigt for virksomheder at tage samfundsmæssigt ansvar. Eksempler på CSR kan være forskellige miljø- og klimahensyn, fokus på sociale vilkår eller økonomiske udfordringer – eller en øget indsats for at forbedre medarbejdernes vilkår. Det er i høj grad etiske områder, der bliver berørt, når en virksomhed har fokus på CSR. Hos os ligger fokuset især på miljø og klimahensyn i forhold til at vi genbruger vores papkasser og ellers sender vi FSC-certificeret papkasser der også har Resy kontrolmærket, der understreger at kasserne kan genanvendes.

Certifikatet for "CSR-Mærket"

Kontakt os for mere information

Hvis du vil vide mere om vores bæredygtige tiltag og produkter, eller er du i tvivl om noget er du velkommen til at kontakte os via email på kontakt@y-design.dk via telefon på +45 7030 2386 eller ved at udfylde den følgende form: