Royal Copenhagen logo
Royal Copenhagen stemningsbillede

Fakta

Produkter:
Porcelænsvarer

Hjemsted:
København

Grundlagt:
1775

Royal Copenhagen

Royal Copenhagen har i mere end 240 år skabt tidløst porcelæn af højeste kvalitet. Porcelæn skabt gennem en håndværkstradition opstået fra en innovativ vision, der blev vakt til live i slutningen af 1800-tallet, da kreative kræfter fra Royal Copenhagen fandt inspiration fra kinesisk kultur og skabte det første håndmalede stel, Musselmalet Riflet, under danske himmelstrøg. Med sine elegante krysantemummer og potentiler, markerede det blåbemalede stel begyndelsen på en stolt, nytænkende og tidløs tradition af porcelæn – og en verden af skabelse uden grænser.

Med utrættelig entusiasme, detaljeret håndværk og et ønske om at ære og genfortolke sin arv, består Royal Copenhagen med at fortælle historier i porcelæn.

Royal Copenhagen bruger en koboltblå farve blandt andet til den klassiske musselmalede dekoration. Kobolt er i årtusinder blevet brugt til at give glas, glasur og keramik en intens blå farve i alverdens kulturer, og brugen af kobolt som farve kan dateres helt tilbage til år 2600 f.Kr. i egyptisk keramik.

Læs mere på deres hjemmeside.

Lidt udvalgte varer