Engel - mange aars erfaring indenfor arbejdstoej til brancher indenfor industri, off-shore, haandvaerk samt bygge og anlaeg.
Engel Workwear

Fakta

Produkter:
Arbejdstøj, tøj til faget

Hjemsted:
Haderslev, Syddanmark

Grundlagt:
1927

FE ENGEL

Historien bag FE Engel® arbejdstøj
I den amerikanske pioneertid blev prærien opbygget med de bare næver og en barsk jernvilje. Lange jernbanestræk blev lagt ved hjælp af en simpel hammer, kile og bolt.

Høje bygninger blev i 20’erne bygget via snoretræk og gode klatreevner.

Beklædningen bestod dengang overvejende af 100% denimbomuld, som skulle holde til lidt af hvert og holde længe. Det var med udgangspunkt i dette, at Carl J. Engel Senior i 1927 tog ideen om stærkt arbejdstøj i denim med hjem fra USA og skabte firmaet F. Engel.

Selve metervaren hed Bull Denim og blev importeret fra fabrikken Erwin Mills i USA. Siden da er modellerne blevet forbedrede med flere smarte detaljer og arbejdstøjet er blevet gjort stærkere med kombinationen af polyester og bomuld.

Nye farver er kommet på banen og flere faggrupper har taget udvalgte farver til sig som en tradition i de erhverv de er stolte af. Efterhånden er arbejdstøjet ikke længere bare et redskab, men også et led i firmaets professionelle profilering over for sine kunder. Og det betyder, at udviklingen ikke står stille, men at nye smarte farvekombinationer bliver udviklet.

Fakta om F. Engel K/S
FE Engel® er en del af det danske firma F. Engel K/S, en familieejet virksomhed, der blev grundlagt i 1927, og som i dag bliver drevet af 4. generation. Ud over FE Engel® producerer og afsætter F. Engel K/S det kendte arbejdstøjsmærke WorkZone® samt Sunwill® herrebukser og Deerhunter® jagttøj.

Hovedkontoret ligger i den sydlige del af Danmark, hvor 140 medarbejdere er ansat. Yderligere har F. Engel to fabrikker i Litauen, hvor 570 syersker, der er specielt uddannede til at producere vort tøj, er ansat. Hos F. Engel lægger vi vægt på at være gode rådgivere og sparringspartnere for vore kunder og slutbrugere og stiller derfor konstant større krav til os selv med hensyn til produktkvalitet, innovation, kreativitet, fleksibilitet og miljøbevidsthed.